Saturday, February 1, 2014


MARANG – Kompleks Pendidikan Madrasah Darul Iman (KPMDI) dekat sini masih memelukan kira-kra RM1.2 juta bagi menyiapkan Fasa Ke-3 dan Ke-4 pembinaannya.
 
Pengarah Program Majlis Pecah Tanah dalam pelancaran pembinaan Fasa Ke-3 itu, Mohd Nasir Ismail berkata, keseluruhan KPMDI menelan belanja kira-kira RM3.5 juta.
 
“Apa yang kita tengok (dalam pembinaan) ini adalah Fasa (tiga) yang akan menempatkan dewan untuk mesyuarat, dewan untuk perbincangan awam, Pusat Khidmat Masyarakat DUN Bukit Payong.
 
“Kemudian kita akan khaskan tingkat tiga sebagai ‘homestay’ (manakala) di tingkat bawah kita akan membina pusat komersial yang mengandungi kedai serbaneka berskala kecil dan kiosk untuk peniaga-peniaga,”ujarnya
NasirBeliau berkata demikian ketika ditemui sebelum majlis yang akan disempurnakan oleh Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bermula petang semalam Jumaat, 31 Januari.
 
Oleh itu, kata beliau yang juga Ahli Jawatankuaa PAS Kawasan Marang berkata, kos pembinaan Fasa Ke-3 tersebut akan menelan belanja tidak kurang daripada RM600,000.00, sebagaimana cadangan pembinaan bagi Fasa yang Ke-4, yang juga merupakan sebuah blok setinggi tiga tingkat.
 
“Satu tingkat kita anggarkan menelan belanja RM200,000, jadi tiga tingkat tidak kurang RM600,000. dan keseluruhan kos yang kita perlukan dalam pembinaan KPMDI ini adalah RM3.5 juta.
 
“Dan alhamdulillah, sebahagian besar (kira-kira) 80 peratus sudah disiapkan,”jelasnya.
 
Justeru belau mengharapkan, para dermawan oleh menyalurkan sumbangan melalui ‘kupon-kupon’ yang telah kita sediakan atau boleh melayari laman web atau laman sosial MDI.
 
“Disitu ada nombor-nombor akaun yang boleh kita salurkan bantuan, antaranya akaun Maybank Kompleks Madrasah Darul Iman No akaun: 5630 1923 3967 ”katanya.

0 comments :

ARKIB